Woonprogramma SBS 6

De kleindochters van 11 en 15 jaar hadden helemaal gelijk ; hun slaapkamers waren te klein om er huiswerk te maken of vriendinnen te ontvangen. Opa en oma bedachten zich geen moment en gaven hun twee kleinkinderen op voor het programma ‘Alles over Wonen in Actie ‘ van SBS 6 met als wens de metamorfose van de aangebouwde schuur tot ‘chill room’. Een gezellige hangplek dus, waar je ook nog je huiswerk kan maken.  Dan kan het ook nog gebeuren dat je uit de vele aanmeldingen uitgekozen wordt !

Coot wonen mocht de metamorfose bedenken . In drie dagen moest het plan worden uitgevoerd samen met een aantal sponsors.  De meiden hielden van Curaçao en een stoere maar toch lieve woonsfeer.

Hiermee ben ik aan de gang gegaan. Het ging om een compacte ruimte ( ruim 8 m/2 ), niet geïsoleerd, zonder verdiepingsvloer . Het ‘ klus team’ is zeker twee en een halve dag bezig geweest met het aanleggen van elektra, isoleren en aftimmeren. De hele ruimte heb ik tot in de nok in een zachtblauw-groene kleur laten schilderen om de hoogte van de ruimte te benadrukken. Hierdoor ontstond er meteen een warme sfeer die verwijst naar Curaçao. Een op maat gemaakt bureau van underlayment is onder het raam geplaatst en neemt weinig ruimte in en oogt stoer. De kamer lijkt hierdoor breder en er wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht. De accessoires brengen de gewenste sfeer. Een beetje lief, een beetje stoer en een dosis humor !  Na drie dagen hard werken ( de verf was net droog ! ) was de metamorfose klaar en mocht de familie het resultaat komen bewonderen. De kamer is dezelfde avond al in gebruik genomen !

Wil je het TV programma Alles over wonen in Actie terug kijken ? Klik dan hier .

Woonaccessoires : Coot wonen . Uitvoering ontwerp : o.a. Bouw- en timmerbedrijf Rob Spikker , Installatiebedrijf WSI, LDR verlichting, BTN vloeren, Gamma Haaksbergen.

( Foto’s : Charlotte Isabeau Kwee )

van schuurtje naar 'chill room'

Eibergen
Interieurontwerp en styling 2017