Ruimte en licht

Geen gezelliger huis dan een jaren ’30 huis. Met zijn erkers, glas en lood ramen, kamer en suite kasten en granito vloeren zijn dit huizen die van zichzelf sfeervol zijn, mits in redelijk oorspronkelijke staat. De vorige bewoners van dit jaren ’30 huis hadden het huis zoveel mogelijk weten terug te brengen in deze stijl. De nieuwe bewoners twijfelden dan ook over een grondige verbouwing ; het zag er allemaal nog zo mooi uit maar ze misten ruimte.

Het huis had een hoop inhoud maar maakte door alle betimmeringen en kleine kamertjes een kleine indruk. Uiteindelijk hebben de bewoners mij de opdracht gegeven om meer ruimte te creëren en een lichte, modernere stijl te realiseren zonder de stijl van het huis geweld aan te doen.

Ik heb besloten de route in het huis te wijzigen. De kleine originele keuken werd bijkeuken en in het door de vorige bewoners aangebouwde tuingerichte kantoor kon een grote woonkeuken worden gerealiseerd. Ik heb de woonkamer vergroot door er een serre aan te bouwen in de stijl van het huis zodat de woonkeuken via de woonkamer bereikbaar werd. Het interieur is een combinatie van industriële, Scandinavische en landelijke stijl waardoor een persoonlijk geheel is ontstaan.

Uitvoering : Friso bouw, Eibergen

( Foto’s : Charlotte Isabeau Kwee )

Kantoor wordt moderne woonkeuken

Ontwerp serre en interieurontwerp 2015
Neede